Fotbollsgolf – en rolig kombination

Tycker du både om fotboll och golf? Varför inte kombinera dessa sporter? Idag finns det faktiskt något som heter fotbollsgolf och det är en aktivitet som passar för hela familjen. Det här spelet liknar i mångt och mycket vanlig minigolf, men den stora skillnaden är att ni använder er av en fotboll istället för golfboll och klubba. Många kanske ännu inte har hört talas om fotbollsgolf, men faktum är att det finns på fler och fler ställen runt om i landet. Reglerna är enkla och spelet kan avnjutas av både stora och små. Kanske kan det vara något till nästa barnkalas eller varför inte företagsfest? Läs mer om reglerna i fotbollsgolf här nedan om det låter spännande.

Så här spelar du fotbollsgolf

Spelet består av en större bana i gräs samt en vanlig fotboll. Målet är att med så få sparkar som möjligt ta dig från start (tee) till mål (green). Den som efter varvets slut har tagit sig igenom banan med minst antal sparkar vinner, det vill säga precis som i klassisk minigolf eller vanlig golf. Kom ihåg att klä dig bekvämt! Banorna som man spelar på kan se lite olika ut, likaså längden för varje hål. För det mesta är de mellan cirka 20 meter och upp till 120 meter. Det kan även finnas olika svårighetsgrader, så kolla upp detta om lite yngre barn ska spela. Banorna består vanligtvis av 18 hål och att ta sig igenom dessa kan ta cirka en till två timmar.

Här kan du spela fotbollsgolf

Som nämndes tidigare har fenomenet fotbollsgolf ökat i popularitet de senare åren, vilket också innebär att du kan spela det på en rad olika ställen i Sverige idag. Med en enkel Googlesökning kan du hitta en bana i närheten av dig, men det finns också ett par banor som är lite mer kända och populära inom området fotbollsgolf. En av dessa banor är Alunda fotbollsgolf (Uppsala). Andra exempel på banor är i Skatås motionscentrum (Göteborg) och Järna fotbollsgolf (utanför Stockholm). Om du vill veta mer om spelet och kanske blir så fascinerad av det att du vill läsa om hur det spelas på professionell nivå kan du besöka internationella Fotbollsgolfförbundets hemsida, WFGA. Där hittar du den mesta informationen du kan behöva!